Dit kun je verwachten wanneer je je aanmeldt als receptioniste

Denk je erover om als receptioniste te werken via Receptioniste.nl, maar weet je nog niet precies wat je kunt verwachten? Vraag je je af wat wij voor jou kunnen doen of hoe het aanmeldproces werkt? Onze recruiter Barbara heeft de antwoorden! 

Stel, ik wil graag als receptioniste werken en ik vul het inschrijfformulier in. Wat gebeurt er dan?

“Je vult eerst je gegevens in, stuurt je cv en een leuke foto van jezelf en dat komt bij mij als recruiter binnen. Ik kijk dan naar jouw cv, wat voor profiel je hebt en in welke regio je wilt werken. Wanneer ik denk: deze persoon heeft een passend profiel en we hebben vacatures waar dit op aansluit, dan wil ik graag persoonlijk contact en ga ik je bellen. Als ik het rustig heb, kan dat al binnen twee dagen", vertelt Barbara.

Wat bespreek je in dat gesprek?

“Ik vraag vooral waar diegene naar op zoek is. Waarom heb je je ingeschreven? Wat zijn je sterke punten? Wat vind je leuk om te doen? Bij wat voor soort bedrijf wil je werken en wat wil je verdienen? Zo krijgen we goed in kaart wat jouw wensen zijn. En als ik denk dat iemand goed in het profiel van een receptioniste past, zet ik diegene door naar een van onze intercedenten.”

Wat doet een intercedent?

“Die heeft een eigen klantenportefeuille in een specifieke regio en weet precies welke vacatures daar open staan. Het gesprek met de intercedent is vaak een koffietje bij ons op kantoor of online zodat we iemand ook live leren kennen. In dit gesprek gaan we nog wat dieper in op de wensen en op welke vacatures er zijn.”

“De intercedent maakt dan een profiel voor je aan en stelt je voor aan potentiële opdrachtgevers die bij jou passen. Op het moment dat de opdrachtgever denkt: deze kandidaat vinden we leuk en geschikt, dan mag je daar meteen op sollicitatiegesprek.”

Dat kan dus snel gaan?

“Zeker. Je kunt je aan het begin van de week bij ons inschrijven en de volgende week al aan de slag bij een bedrijf. Maar dat hangt natuurlijk ook een beetje af van jouw ervaring, beschikbaarheid, voorkeuren en welke vacatures er zijn.”

Als ik eenmaal aan het werk ben, heb ik dan nog contact met het team van Receptioniste.nl?

“Uiteraard! Je hebt nog veel contact met je intercedent. Bijvoorbeeld om te vragen hoe je eerste werkdag was, wat je vond van je eerste werkweek en we hebben ook contact aan het einde van je proeftijd. Je mag jouw intercedent ook altijd appen, mailen of bellen met vragen. We helpen je bijvoorbeeld graag met voorbereiding op je sollicitatiegesprek. Ook kun je bij onze intercedenten altijd terecht voor vragen over salaris of je contract, want dat regelen wij voor onze kandidaten."

Wat mag ik van Receptioniste.nl verwachten als ik via jullie kom werken?

“Ik denk dat wij ons onderscheiden door veel persoonlijk contact. Wij zouden nooit iemand voorstellen aan een klant zonder diegene zelf gesproken te hebben. Ook willen we niet alleen simpelweg onze ‘vacatures invullen om het invullen’, maar willen we echt de juiste mensen op de juiste plek neerzetten. Zodat de receptionisten blij zijn op hun plek en het bedrijf ook. We willen echt de perfecte match maken. En dat kunnen we dus vaak heel snel. Een goede duurzame relatie opbouwen met onze receptionisten en klanten is voor ons heel belangrijk."

En wat verwachten jullie van een receptioniste?

“We vinden het belangrijk dat iemand een enthousiaste persoonlijkheid heeft. Iemand die echt gastvrijheid in zich heeft en daar ook heel blij van wordt. Ook vinden we een stukje ervaring fijn, al hoeft dat niet in exact dezelfde functie. En vooral iemand die sociaal, betrouwbaar en betrokken is, omdat wij dat zelf ook zijn."

Enthousiast geworden? Je kunt je hier meteen inschrijven als receptioniste.