Dresscode voor warme dagen

Dresscode voor warme dagen

Dresscode voor warme dagen

Heerlijk de zomer, maar soms is het broeierig warm, ook op veel kantoren waar geen airco is. Hoe zorg je ervoor dat je er ook op warme zomerdagen fris en professioneel kleedt? 

1. Draag lichtgewicht laagjes

In synthetische stoffen draaien je zweetklieren overuren, bij warm weer zijn daarom natuurlijke en lichtgewicht materialen zoals coolwool, katoen en linnen aan te bevelen. Nadeel van linnen is de kreuk-gevoeligheid, maar gelukkig worden er tegenwoordig kreukherstellende garens aan toegevoegd waardoor het kreuken een stuk minder is. Ook een tip: draag laagjes. Jasje uit mag best. Als er dan een klant komt of je gaat in bespreking, trek je het jasje snel weer aan. Tenzij je net zulke mooie armen en dito kledingstijl hebt als Michelle Obama, dan mag het ook mouwloos.

2. Zichtbare tenen?

Een vraag die veel gesteld wordt is of tenen nu wel of niet zichtbaar mogen zijn. Voorwaarde nummer 1 is dat als je open schoenen draagt, de tenen en teennagels er goed verzorgd uit moeten zien. Daarnaast is het situatie en omgeving afhankelijk. Hoe serieuzer de situatie en hoe formeler de omgeving, des te dichter de schoenen is mijn advies. Peeptoe's, sandalettes met of zonder hak en wedges zijn prima in een minder formele omgeving, maar draag je niet bij (salaris)onderhandelingen of sollicitatiegesprekken. Over slippers, crocs en birckenstocks kan ik kort zijn: not done op de werkvloer. Je gaat tenslotte naar je werk en niet naar het strand.

3. Serieus

In kleding waarin je eruit ziet alsof je naar het strand gaat, word je niet serieus genomen. Het weer is geen reden om je professionele uitstraling los te laten. Hou dat in je achterhoofd bij het maken van je kledingkeuze.

4. Lichte(re) kleuren

Werk je in een omgeving waar formele kleding gewenst is, hou dan vast aan een zakelijke outfit. Voor een frisse uitstraling kies je in plaats van donkere voor lichte(re) neutrale kleuren. Ook heel zomers en toch zakelijk is de combinatie van donkerblauw met wit.

Tot slot: hou het fris & fruitig. Juist bij luchtige kleding en warm weer komen er luchtjes vrij die je niet met iedereen wilt delen. Een goede deo is een must in warme dagen!

Bron: Room to grow
Auteur: Sascha Bertus
Deel dit artikel